Tips&Tricks 1

Na ruim een half jaar workshop “Paint like a Pro!” ga ik de handigste tips&tricks met jullie delen om het nóg makkelijker te maken je eigen masterpiece te schilderen. We beginnen bij het begin:

Tips & Tricks part 1: Hoe kom ik aan een goede afbeelding om mee te nemen?

Het allerbeste is een grote afbeelding uit een magazine te scheuren. In een blad staan foto’s van uitstekende kwaliteit qua afbeelding, scherpte en contrast. Hierop kun je goed zien hoe het licht valt ( licht&donker is het allllerbelangrijkste in een schilderij) en zie je scherp hoe alle lijnen lopen.

Eigen foto’s zijn niet geschikt.  We schilderen geen gelijkende portretten, maar fashionable faces. De afbeelding is slechts een uitgangspunt. Voor een zelfportret of een portret van je kinderen of familie zijn echt goede tekenvaardigheden vereist.

Je kunt ook het grote web afspeuren, Pinterest, Instagram of de online magazines uitpluizen. Ook gewoon Googlen op afbeeldingen op termen als “face” of je favo actrice leveren goede beelden op.

Zorg wel dat je het gezicht op A4 formaat uitprint in een goede kwaliteit. Let er goed op of de foto wel scherp is en of er wel voldoende contrast in de afbeelding zit. Houd er ook rekening mee dat we op een rechthoek van 75 x 115 schilderen. Neem je een vierkant plaatje mee, dan valt er een gedeelte af. Simpelweg omdat het er niet op past.

Succes en tot gauw!